Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kilim Mobilya Almanya'da Yatak Mağazası Açmaya Hazırlanıyor

KOBİ Ajanda

İş Geliştirme Uzmanı
Yönetici
Katılım
21 Kasım 2022
Mesajlar
151
Tepkime puanı
34
Puanları
28
Konum
Türkiye
Global arenada 48 ülkede Türk mobilyalarını sergileyen Kilim Mobilya, yatak ve baza ihracatında AB pazarına odaklandı. Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yayla, Almanya'da yatak mağazası açmaya hazırlandıklarını belirtti. Türk mobilya sektörünün yarım asırlık markalarından biri olan Kilim Mobilya; Yaylı yatak, kapitone sünger yatak, çocuk yatakları; Baza ürünlerinde yaklaşık 84 milyon nüfusa sahip Almanya pazarına odaklanıyor.

Yurt içinde 200'e yakın, yurt dışında ise 31 mağazasıyla Türk mobilyalarını sergileyen ve toplam 48 ülkeye ihracat yapan Kilim Mobilya, Avrupa Birliği'ndeki etkinliğini artırmak amacıyla Almanya'da yatak mağazası açma çalışmalarına hız verdi. Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yayla, 1976 yılında Kayseri'de küçük bir atölyede temelleri atılan Kilim Mobilya'nın; Bugün 4 ayrı tesiste bine yakın çalışanla üretime devam ettiklerini, firma olarak yıllık üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti.

“Ürünlerimiz yoğun Ar-Ge ve test süreçlerinden geçiyor”​


Kilim Mobilya'nın Uluslararası Mükemmellik ve Kalite Ödülü ve "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinmiş Firma" olduğunu vurgulayan Erdoğan Yayla, "Yatak, baza ve başlıklarımızı tasarlarken iç mekanda ürünlerimizin bütünlüğüne dikkat ediyoruz. Kişilerin uyku kalitesi, fiziksel dinlenme ve gençleşme sağlar, bu da her yeni güne zinde uyanmayı mümkün kılar.”

“Yaylık ve kapitone üretimine yatırım yaptık”​


Yatak ve baza özelinde yeni yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan Yayla, sektörde olumlu yönde farklılaştıklarını kaydetti. Yayla, “Yay üretimini 5 yıldır kendi tesisimizde yapıyoruz. İhtiyacımız olan malzemeleri teslim tarihlerine bakılmaksızın tedarik ediyoruz. Üstelik yurt dışına satış yaparak yeni bir gelir kaynağı da sağladık. Diğer yatırımımız kapitone üretimine oldu. Aldığımız iki adet kapitone makinesi ile üretim altyapımızı genişleterek daha kaliteli ürün çıktısı elde ettik. Üretim hızımız arttıkça termin sürelerimizi kısalttık. Gelecekte bu yatırımları geliştirmenin planlarını yürütüyoruz” dedi.

“Dünya yatak pazarı 40 milyar dolar”​


Dünya yatak sektörünü ve Türkiye'nin konumunu değerlendiren Erdoğan Yayla, “Yataklar, ülkemizin ihracatta her geçen gün güç kazandığı sektörlerin başında geliyor. Dünya yatak üretimi şu anda 40 milyar dolarlık pazar payına sahip. Türkiye 406 milyon dolarlık payla dünya sıralamasında 14. sırada yer alıyor. Ülke olarak yılda yaklaşık 5 milyon yatak ihracatı gerçekleştiriyoruz. Bu başarıyı daha da yukarılara taşırsak yakın gelecekte ilk 10'a girmek bizim için hayal değil.”

Dünya yatak sektörü​


Dünya yatak sektörü sürekli gelişen ve yeniliklere açık bir sektördür. İnsanların yaşam tarzlarındaki değişimlere paralel olarak yatak tasarımları, malzemeleri ve teknolojileri de sürekli gelişmektedir. Bu sektörde ergonomik tasarımlar, hava sirkülasyonunu artıran malzemeler, hibrit yatak teknolojileri ve akıllı yatak çözümleri gibi yenilikler yer alıyor. Ayrıca sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığının ön planda olduğu çeşitli yatak üretim yöntemleri de sektörde dikkat çeken bir trend haline geldi. Küresel pazar tüketicilerin konfor ve sağlık odaklı tercihleri doğrultusunda çeşitlenmeye devam ediyor.

 
Son düzenleme:
Üst Alt