Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ticarete Girmek İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

KOBİ Ajanda

İş Geliştirme Uzmanı
Yönetici
Katılım
21 Kasım 2022
Mesajlar
148
Tepkime puanı
34
Puanları
28
Konum
Türkiye
Ticaret kar elde etmek için yapılır. Ticarette üretici ve tüketici buluşmaz. Üreticiler ve tüketiciler arasında aracılar vardır. Piyasada ticaret yapmak, esnaf olmakla karıştırılmamalıdır.

Ticarete Girmek stiyorum Ne Yapmalym

Ticarete Atılmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?​

Ticaret kelimesi başlangıçta basit görünse de göründüğü kadar kolay değildir. Ticarete atılmadan önce bilmeniz ve öğrenmeniz gereken önemli bilgilerin yanında risk almayı ticarete atılmadan önce öğrenmelisiniz. İnternet'te ticarete atılmak diye arama yaptığınızda bir çok site karşınıza çıkar. Bu web sitelerin bir kısmında doğru bilgi var. Bir çoğunda ise yanıltıcı bilgi bulunmaktadır.

Araştırmada dikkatli olunması önerilir.

Ticarete atılmak için yola çıktığınızda ilk başta zor bir görüntü göremezsiniz. Sonrasında ise işin içine girdikçe sizi içine çeker ve ister istemez hızlı yol almaya başlar. Burada yapacağınız iş konusunda yeterli bilgiye sahip olmanız sizin açınızdan önem arz etmektedir. Ticaret ayrı esnaflık ise apayrı bir konudur. Yapacağınız işin içinde birebir satış ya da bedenen hizmet yaparak ticaret yapılacak ise bu aynı zamanda esnaflık olmaktadır.

Düşündüğünüz İş Dalı Sermayeli Mi Yoksa Sermayesiz Mi?​

Aklınızdan geçen iş için yapacağınız masraf ve dönüşleri mantıklı hesaplamanız gerekir. Kimi zaman çok iyi olurken kimi zaman ise hüsranla sonuçlanabilir. İş yerine yapılacak harcamaları detaylı bir şekilde hesaplama yapılması tavsiye edilmektedir. İş yeri kirası, muhasebe, elektrik, telefon, personel ve benzeri giderler işiniz arttıkça artacak yanına yeni giderler gelecektir.

Sosyal Medyada güçlü olmak için iş ağınızı buradan hedefleyin.

Meslekî alanda herkes için her işi yapmak için uygun değildir. Birilerinden duyumla başlayacaksanız işiniz biraz zor. Çünkü, iş denilen kavram oldukça zor ve herkesin başarılı olamadığı bir kavramdır. Bu yüzden kazanç kadar, kaybetme riski de vardır. Burada iş yeri açma veya yeni iş kurma başlıklarına geçmeden önce sizi bilgilendirmek istedik.

Ticaret Ve Ticaretin Tanımı Nedir?​

Ticaret, kar amacı ile mal ve hizmetlerin para ile ifade edilebilen bütün değerlerin alım ve satım işlerinin tamamı olarak tanımlanabilir.
Ticaret'te üç taraf bulunur. Bunlar üreticiler, tüketiciler ve aracılardır. Ticaret, ürünlerin üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlar. Ticaret, kar amacı gayesiyle yapılır. Ticaret'te her zaman, üretici ile tüketici karşı karşıya gelinmez. Çoğu zaman, üreticiler ve tüketiciler arasında aracılar görev alır. Aracılar, bu faaliyeti kar amacı ile yaparlar. Kâr olmayınca, ticaret de olmayacaktır.

İş geliştirmeyi buradan öğrenin ve takip edin.

Ticaretin fonksiyonu, fazla üretilen ürünleri ihtiyacı olanlara ulaştırmaktır. Tüketicilerin, ürünleri çoğu zaman, doğrudan doğruya üreticilerden satın almaları oldukça zordur. Ürünlerin, tüketicilere ulaştırılmasında dağıtım sisteminden yararlanılır.

Ticaretin Türleri​

Perakende Ticaret: Perakende kelimesi parçalara ayırmak anlamına gelir. Perakendeci de malları, küçük miktarlar halinde satan kişiyi ifade eder. Perakende ticaret, malların doğrudan doğruya tüketiciye satılması anlamına gelir. Perakendeciliğin temel niteliği, tüketim ya da kullanım için malları tüketicilere satmaktır. Perakende ticaret şeklinde perakendeciler, üretici veya toptancıdan aldıkları malları, doğrudan doğruya tüketicilere satarlar. Bu nedenle perakendeciler, genelde tüketicilere çok yakın yerlerde faaliyet gösterirler. Küçük ölçekli perakendecilik, az sermaye ve beceri ile yürütülebilecek bir faaliyettir. Bu yüzden perakendecilik faaliyeti diğer işletmecilik dallarına göre daha kolaydır. Perakendeciler, bir yandan tüketicilere hizmet sunarken; diğer taraftan da ürünlerin satışını yaparak üreticilere de fayda sağlarlar. Ayrıca, müşterilere satış sonrası çeşitli hizmetler sunar.

Perakendecilerin başlıca fonksiyonları şunlardır:
  • Malları tüketicilerin ayağına götürme.
  • Malları uygun miktarlarda tüketiciye sunma.
  • Tüketicilere çeşitli malları sunma.
  • Müşteriye danışma ve bilgilendirme hizmetleri sunma.
  • Şikâyetlerin değerlendirilmesi ve giderilmesinde yardımcı olma.
  • Müşterilere kredili alışveriş yapma imkânı sağlama.
  • Satış öncesi ve sonrası hizmetleri devam ettirme.

Dış Ticaret​

Ülkelerin birbirleriyle yapmış oldukları ticarete dış ticaret (uluslararası) denir. Ülkeler, ihtiyaç duydukları bütün malları kendileri üretemez. Ülkede yeterli miktarda üretilmeyen mallar, dış ticaret yoluyla elde edilir. Örneğin ülkemizde pamuk, fındık, krom üretimi yeterlidir. Fakat, petrol üretimi yeterli değildir. Dolayısı ile petrolü başka ülkelerden alırız. Dış ticaret ödemelerinde uluslararası geçerliliği kabul edilen döviz kullanılır. Bazı durumlarda ise takas yöntemi ile dış ticaret gerçekleşir. Dış ticaret'te ülkeler arası bir mesafenin olması; ürünlerin taşınması, teslimi ve bedellerinin ödenmesi gibi birçok riski vardır.

Dış ticaret ikiye ayrılır:

İhracat
ile yurt içerisinde üretilen malların başka ülkelere satılmasıdır.
İthalat ile dış ülkelerden mal satın alma işidir. Yeni kuracağınız iş için gelir ve gider dengelerini dikkatli hesaplamanız gerekir. Ticarete atılma ve yeni iş kurma hakkında bilgiye devam edeceğiz.
 
Son düzenleme:
Üst Alt