Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Pazarlama Yöneticileri Nasıl Çalışmalı?

Forum Yönetimi

KOBİ İş Geliştirme
Yönetici
Web sitesi
kobiajanda.blogspot.com
Pazarlama yöneticileri, ürün veya hizmet tanıtım ve satış politikasını alır. Buna pazarlama eğitimi ve öğretim teknikleri de dahildir. Bu meslekte çalışmak için eğitim şart. Bir firmanın rakipleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlere olan talebi; Müşteri adaylarını belirlemek gibi pazarlama politikalarını ve programlarını planlayın, yönetin veya koordine edin. Firmanın müşterilerini memnun ederken firmanın kârını veya pazar payını maksimize etmek için fiyatlandırma stratejileri geliştirin. Ürün geliştirmeyi denetleyin ve yeni ürün ve hizmetlere olan ihtiyacı gösteren eğilimleri izleyin.

İşe Özel Bilgiler ve Görevler​

• Organizasyonel hedefler, pazar özellikleri ve maliyet ve karlılık faktörlerine dayalı olarak pazarlama stratejisini tanımlayın.
  • Pazarlama alanını sürekli geliştirin veya değerlendirin.
  • Ürün veya hizmetleri tanıtmak için reklam yöneticileriyle birlikte çalışın.
  • Pazarlama faaliyetlerini veya politikalarını formüle edin, yönlendirin veya koordine edin.
  • Bütçeler, harcamalar, araştırma ve geliştirme ödenekleri veya yatırım getirisini hesaplayın.
  • Kar-zarar projeksiyonları gibi ürün geliştirmenin mali yönlerini değerlendirin.
  • Fiyatlandırma stratejileri geliştirin, firma hedeflerini ve müşteri memnuniyetini dengeleyin.
  • Ürün veya hizmet tekliflerini açıklayan listeleri derleyin.
Pazarlama Yneticileri Nasl almal

Bu makale ayrıntılı olarak hazırlanmaktadır.​

Sözlü Anlama - Konuşulan kelimeler ve cümleler yoluyla sunulan bilgileri ve fikirleri dinleme ve anlama yeteneği.
Sözlü Anlatım - Başkalarının anlaması için bilgi ve fikirleri konuşma yoluyla iletme yeteneği.
Yazılı Anlama - Yazılı olarak sunulan bilgi ve fikirleri okuma ve anlama yeteneği.
Akıl Yürütme - Mantıklı cevaplar üretmek için genel kuralları belirli problemlere uygulama yeteneği.
Yazılı Anlatım - Başkalarının anlaması için bilgi ve fikirleri yazılı olarak iletme yeteneği.

Pazarlama yöneticileri, şirketin uzun vadeli hedeflerini belirlemeli ve pazarlama stratejilerini buna göre oluşturmalıdır. Şirketin pazarlama stratejisini belirleyen ve uygulayan kişilerdir. İyi bir pazarlama yöneticisi olmak için aşağıdaki becerilerin geliştirilmesi gerekir. Pazarlama yöneticileri, müşteri ihtiyaçlarını ve pazar eğilimlerini belirlemek için araştırma yapmalıdır. Ayrıca, pazarlama yöneticileri yaratıcı ve etkili pazarlama kampanyaları oluşturmalıdır. Bu nedenle yenilikçi fikirler geliştirmek ve farklı pazarlama stratejileri kullanmak için yaratıcı düşünme becerileri geliştirilmelidir.

Pazarlama kampanyalarının başarısını ölçmek ve analitik düşünerek verileri analiz etmek için analitik düşünme becerileri geliştirin. Pazarlama yöneticileri, hem iç hem de dış paydaşlarla etkin bir şekilde iletişim kurabilmeli ve iyi iletişim becerileri geliştirilmelidir. Öte yandan proje yönetimi, projeleri planlamak, yönetmek ve uygulamak için proje yönetimi becerilerini geliştirmelidir. Pazarlama yöneticileri, bir pazarlama ekibi olarak yönetmek ve çalışmak için liderlik ve ekip yönetimi becerileri geliştirmelidir. Nihayetinde bir pazarlama yöneticisi, stratejik düşünme, pazar araştırması, yaratıcı düşünme, analitik düşünme, iletişim, proje yönetimi ve ekip yönetimi becerileri dahil olmak üzere çeşitli beceriler geliştirmelidir.

Son düzenleme:
Üst Alt