Ticaret Bakanlığı, ihracata yönelik firmaların uluslararası pazarlara açılmasını çeşitli teşviklerle kolaylaştırıyor. Destekler arasında pazar araştırma hibeleri, fuarlara katılım desteği, ihracat öncesi finansman, lojistik maliyetlerinin karşılanması ve markalaşma yardımı yer alıyor. Ayrıca KOBİ'lere özel kredi garantileri, vergi avantajları, hedef ülke analizleri gibi hizmetlerle firmalar rekabet güçlerini artırıyor. Turquality gibi programlarla markalaşma ve tanıtım faaliyetleri desteklenirken, e-ihracat teşvikleri dijital ticaretin önünü açıyor. Yeni pazarlara girmek için yerel distribütör bulma, uluslararası sertifikasyon ve dil desteği gibi hizmetler de sağlanıyor.
Bu teşviklerden yararlanabilmek için Ticaret Bakanlığı'nın ilgili birimlerine başvuruda bulunmak ve kriterlere uyan projeler sunmak gerekiyor. İhracat yapmaya başlamak veya yeni pazarlara açılmak istiyorsanız, Ticaret Bakanlığı'nın şirketlere sağladığı teşvikleri bilmeniz gerekir. Bu bağlamda, 2025 itibarıyla geçerli olan bazı temel destek maddelerini özetliyorum:
Detaylı bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın https://ticaret.gov.tr/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi isteyenler mesaj atabilir, dilerseniz ücretsiz analiz sağlayabilirim.
Bu teşviklerden yararlanabilmek için Ticaret Bakanlığı'nın ilgili birimlerine başvuruda bulunmak ve kriterlere uyan projeler sunmak gerekiyor. İhracat yapmaya başlamak veya yeni pazarlara açılmak istiyorsanız, Ticaret Bakanlığı'nın şirketlere sağladığı teşvikleri bilmeniz gerekir. Bu bağlamda, 2025 itibarıyla geçerli olan bazı temel destek maddelerini özetliyorum:
- 2025’te Devletten Nakdi Destek Almak Mümkün mü?
- Yurt Dışı Pazar Desteği: Reklam, tanıtım, danışmanlık giderlerinin %70'ine kadar destek
- Marka Tescil Desteği: Yurt dışı marka tescil giderlerinin %50'si
- Pazar Giriş Belgeleri: CE, ISO vb. belgeler için %50 destek
- E-Ticaret Siteleri Üyelik Desteği: Yıllık 30.000 TL'ye kadar ödeme
- Fuar Katılımı: Ulusal katılım, bireysel katılım ve sanal fuarlara destek
- UR-GE Projeleri: Kümelenme ve eğitim destekleri
Detaylı bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın https://ticaret.gov.tr/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi isteyenler mesaj atabilir, dilerseniz ücretsiz analiz sağlayabilirim.
Moderatör tarafında düzenlendi: